Over ons

Mijn naam is Sil Dekker en samen met mijn vrouw Tiny ben ik trotse eigenaar van Dwerggeitenstal De Pijpjes. 

Al meer dan 45 jaar fok ik dwerggeiten. De eerste jaren ging dat nog niet zo voorspoedig. Dat verbeterde toen ik me ging verdiepen in de fokkerij. 
 

Stalnaam De Pijpjes 

Hoewel ik nu in Friesland woon, hebben we jaren in Heerhugowaard gewoond. De buurt heette de Pijpjes, vanwege de hoeveelheid drainagepijpen die op de sloten uitkwamen. Daarom heet onze stalnaam De Pijpjes. 
 

Verhuizing naar Friesland - samenwerken met Evert Jan Regelink 

Vanwege mijn werk verhuisden we naar Friesland, De Knipe. Daar kwam ik Evert Jan Regelink tegen, die ook dwerggeitjes fokte. We trokken vanaf dat moment samen op. Evert Jan had eerst nog geitjes bij zijn vader in Drempt. Ik had nog wat ruimte over waardoor hij een paar geitjes bij mij stalde. Samen hebben we de hobby uitgebreid totdat hij een eigen stal kreeg in Lippenhuizen. 
 
Nog steeds doen we alles samen. Denk aan het toiletteren voor de keuring en bepalen we samen de keuze voor de bokken. Ook gaan we samen op pad naar openshows en stallenbezoek. 
 

Fokkerij blijft een fantastische hobby 

De samenwerking met Evert Jan heeft me ook grote verbeteringen gebracht in mijn keuringsresultaten. Zo zijn er al heel wat kampioenen in onze stallen gebracht. Trots als je vooraan loopt en met een beker naar huis gaat. 
Sinds een paar jaar hebben we ook een aantal camelkleurige geitjes. Een mooie aanvulling op de andere kleuren op stal. Een mooie ruime stal, met negen hokken. We hebben standaard zes moederdieren, dat geeft ons extra ruimte voor jonge dieren of hooi dat we oogsten van mijn eigen land.